Hö, halm, varmt.... FI

Idag har det varit hett och då menar jag hett.
32 grader när jag kom hem från jobbet.
Emma och jag åkte bort till lilla tanten med burarna och betalade 200 kr till, så nu känner jag mig nöjd. Emma sprang in med pengarna och det tog en stund innan hon kommer tillbaka. När hon väl kom sa hon att tanten blivit jätte glad och erbjöd oss att komma och hämta ytterligare burar gratis om vi ville, men nu får det vara nog tror jag...
Vi åkte sedan till djuraffären fär att kolla in priserna på burarna och de låg på drygt 1300 kr styck, tror det var den storleken som vi har i allafall.
Åter igen kollade jag priset på hö 40kr för en påse.....sanslöst. Jag har varit och köpt en sopsäck full med hö och en bal halm för 21 kr, det är skillnad!!!
( Tack sussi ) 
Men det var rea på transportburar som vi varit på jakt efter för det kan bli så att vi får ta med oss våra små kaniner till Fårö när vi åker och då vill vi ha en bra bur att låta dem åka i.
Sedan köpte vi en borste också.

I går var vi på Loppshop och köpte kanin matskålar för 10 kr styck skilland mot 50 kr/ styck.
Jag kikade lite vad de tog för lejonhuvade kaninungar 450 kr st och då var det inte med stamtavla, kan vara bra att veta.

Så nu har vi burar matskålar kloklippare, vattenflaska halm och hö...nu är det bara kaninerna som fattas och vi längtar :)

I går blev vi färdiga med ena sidan av våran uteplats rosbuskarna ska bara växa på sig.
Grannen var mäkta imponerad idag och hade registrerat alla buskar i hela trädgården...ha ha...som vi misstänkte.

Våra hyresgäster har checkat in, det här året är det Femninistiskt Initiativ som bor hos oss. Förra året moderater...
Spännande.




Trädgårdsarbete

I dag är det gardening :)
Vi har rivit bort buskar och har planterat nya. Nu är det våran uteplats som skall planteras om. Vi ska ha rosenbuskar där i stället, men det är ett jäkla jobb för kan lova att buskarna som sitter där har suttit där från typ när huset byggdes 1933.
Snacka om att det skall snackas nu ha ha, allmänna samtalsämnet i området är Fäger på Lothargatan.
Vi far från tapeter till trädgårdsarbete och helst av allt vill jag bara vara på stranden....
Anders börjar jobba på tisdag igen en vecka, så då lär det gå i snigelfart.
Sedan ska vi till Fårö en vecka så då kan grannarna få undra om turisterna bor i hela huset *ler* Men det gör de inte bara i lilla lägenheten nere.

Vi ska gräva bort andra rabatter också vi har smultronplantor fast de syns inte om man inte vet att de är där.
Nu ska vi grilla hamburgare.
Eva

OMRÅDETS SKVALLERTANT? dåligt samvete

Vi har en i kvarteret som vet allt och då menar jag allt om alla. Hon är jätte trevlig och pratig nyfiken som bara den när det gäller vissa saker. Skulle man däremot prata om mina barn eller annat så märker man att hon inte är intresserad men hon frågar ändå bara för frågandets skull.....
Nämner man att ja den som bor i det huset som ligger si och så långt bort så vet hon precis namn och allt. har koll på andras ungar och föräldrar och vem som flyttat hit eller dit... (säpo kanske?)
Det är tröttsamt.
Tacka vet jag ärliga personer som man känner är som vanligt folk liksom.....

Det värsta med att bo i stan är att man är så jäkla iakttagen av grannarna. Anders är en rastlös själ, det händer hela tiden mycket även om jag är dö less på att renovera och fara fram som en dåre, så blir det fint. Men grannarna de hänger ut och glor skakar på huvudet och tror att vi inte är riktigt kloka.

grejen är den att vi måste variera allt tråkarbete, just nu är det ju vardagsrummet som måste bli klart jäkla recovertapet som inte är det lättaste att få upp, nä då får man variera så idag har buskar enar och annan skit åkt upp ur rabatterna och nytt har planteras...kan tänka mig hur snacket går i gatan.

Vi ska försöka få det lite insynskyddat kanske göra en ny uteplats till, fan alla kan ju glo på en, det är ju bara höga hus runt omkring oss. Kan man göra plank på 12 meter eller så.... skulle inte tro det så vi får odla buskar.
Idag inhandlade vi en ny jasmine så det blir lite symettriskt utåt vägen, det behöver inte vara 10 olika sorter som växer ihop.
Sedan köpte vi fyra nya rosbuskar som skall blomma hela sommarperioden de ska vi plantera vid våran uteplats.
Vi köpte en klängrosbuske som blir stor och vid som jag planterade vid ena förrådsväggen. Sedan köpte vi två buskar till som jag inte är riktigt säker på vad jag ska ha ännu.

Jag är riven som bara den av enar och annat som vi körde till återvinningen.

Idag har man haft 100 järn i elden. + att vi har annons inne på kaninbur.

När vi var på återvinningen så ringde Emma upp mig på mobilen och sa:
- mamma vi ska till kastanjegatan bla bla bla klockan 14.00 och se på kaninbur fast det är marsvinsbur.
Vad tror ni min första tanke var och som jag sa till Emma, det är ju KANINER inte kan de bo i en marsvinsbur.
Men vi åkte dit, jag med en inställning om att det skulle vara plastlådor med något litet handtag som Belle och Fanny ska bo i.
Men när vi kom dit öppnade en glad liten tant 70-75 års åldern, sa att hon hade så många olika marsvinsburar i olika storlekar, men att hon hade letat rätt på den största och den var STOR lika lång som utomhusburen nästan. jag frågade vad hon skulle ha och tanten sa då att vad tycker ni att den är värd?

- Nej tänkte jag, tänk om vi sätter ett pris som hon inte alls egentligen vill ha utan jag frågar igen men åter igen sa hon, bestäm ni, jag är glad om jag bara blir av med dem. Anders fick sätta priset han sa 200 men hon tyckte nog att det var i mesta laget tror jag? det såg ut så i allafall. jag frågade lite försynt om de andra burarna hon sa att en nästan var lika stor skillde väl kanske 10 cm i längd och bredd. jag sa att vi kunde ta den med. Hon sa att den stod inne i förrådet och det var mycket skräp, men hon kunde be någon om hjälp.

Varpå Anders erbjöd sig men tydligen var hennes gubbe hemma. Men vi sa att vi kunde komma tillbaka i morgon att det inte var någon bråska. vi stod och pratade med tanten och hon sa att jag ser till att buren kommer fram nu så att ni får den direkt. Vi hade redan då betalat 200 för första buren men inte tänkte jag på att betala för den andra, men hon var lyckllig och önskade oss lycka till  med burarna också gick vi.....När jag satte mig i ilen så kom mitt dåliga samvete.

Jag betalade ju bara för en bur men jag fick ju två, även om hon tyckte att det var i mesta laget för en.
hon skulle i allafall fått 100 kr till tycker jag, anders tyckte skit i det tanten tyckte ju inte att det var något konstigt och hon ville ju bli av med alla, det stog en jäkla massa burar i förrådet där sa anders.....

Men mitt samvete gnager jag kommer att åka dit i morgon med 100 kr till.......



Sommar

Vilken sommarvärme vi haft idag, härligt, skulle bara fattas att när jag får semester vecka 28 blir det spöregn.....brukar vara min vanliga tur.

Emma går runt och sjunger Om bara du kunde seeee hur jag faller.......som en riktig primadonna far hon i hop på golvet.
*ler* hon är go min unge.
Erik går också och sjunger på samma låt, det börjar bli tjatigt.

Idag har vi varit på uppträdande, jag fick ett meddelande från Emma:
- Till mamma
Kom till Stusmatan klokan 19.50.
Där var det uppradat med stolar och hon stod och sjöng och dansade. Artist?????
Hennes stora bekymmer var att Leo rivit henne, han var så glad och skuttig som hon sa, men de måste klippa klorna på honom.

Jag börjar se mönstret nu, när vi bodde i Ekeby gick hon hem till grannen Lasse och satt och gaggade med honom titt som tätt.
Hennes humör var betydligt mer hetsigt då, även om hon exploderar titt som tätt nu också, men då skulle hon flytta till Lasse var och varannan dag.
Hon gick dit när hon hade tråkigt hon gick dit och fikade, hon till och med när hon var 3-4 år kröp in genom en förstorad kattlucka när han inte öppnade, helt plötsligt stod hon bara där i hallen.

Tänk om karln hade gjort något annat med sin sambo..

Nu går hon Bort till Joar, Leo och Madde och Denny. fast jag tycker det är jätte kul tror jag ska traska med henne någon dag.
Tänk när Joar kommer hem från sin pappa vad ska han tycka om att hon invaderat hemmet måntro???

Just nu sitter Emma och Erik och gör brev till varandra
jag och Anders tapetserar recover tapet som är så stel och otymplig, men någongång blir vi väl färdiga antar jag.
Trist bara.
I morgon har jag tagit ledigt från jobbet, jätte skönt ska det bli!

Nickstar

I vår familj är det en berg och dalbana utan dess like, Ena dagen får vi nyheten att tyvärr Emma blir inte uttagen till Tiljans
hon bryter i hop och tycker att det mesta är skit.
Dagen efter det vill säga idag får vi veta att den halvtaska mobilvideon som vi skickade in på skoj till Nickelodeon blivit utvald tillsammans med 5 andra som man kan rösta på.
Emma skrek av glädje och nu hoppas hon.

Tydligen är det så, om jag nu tolkat rätt, att juryn får max välja 10 st från varje stad som skall sjunga upp för en jury. Det innebär att hon ska få sjunga för juryn, därefter väljs 5 stycken ut som sakll få sjunga på Kneippbyn på Nickelodeondagen i sommar, där rlöstar man fram en vinnare som får sjunga i göteborg.
Men vi hoppas på att få komma med till Kneippbyn
De har alltså bara valt ut 6 låtar så det är en som inte får sjunga på Kneippbyn om jag tolkar det rätt....

Så rösta på min lilla älskling för det är juryn samt röster som gäller.

Det tycker jag är det sjukaste av allt, är det bara en jury så är det ok men nu är det även andra som skall rösta och vilka är det som röstar????
Just det alla släktingar och vänner, det handlar inte om vem som sjunger bäst inte.
Så nu fiskar även vi efter röster!!

Just nu är hon och gosar med grannens kanin, hon längar så mycket efter sina.

kaniner, kupan, Tiljans m.m.

Nu har lugnet lagt sig på Lothargatan. Emma sitter och spelar data och tycker att det ska bli skönt med en veckas ledigt.
Emma cyklade hem för första gången idag från fritids. Vi bor en bit från skolan och har en del vägar att korsa, hon har inte riktigt styr på sin kropp än om man säger så.
Jag cyklade med henne för några månader sedan och jag höll på att sätta hjärtat i halsgropen , ungen tror ju att hon ÄGER trottoaren :)

Hon har fått gtå hem från fritids för ett tag sedan och det har fungerat bra, sedan har det blivit sparkcykeln och nu idag var det premiär med cykeln, hon var jätte glad för hon tyckte att hon varit så duktig.

Sedan kom frågan
- mamma har du hört något om Tiljans idag?
Varpå jag berättar att det kom in ett mail idag där det stog att hon inte blivit uttagen i år. Hon brast totalt, jätte ledsen och försöka trösta det är svårt.
Det kan ju ha varit låtvalet? stormvind är ju svår, eller kanske att det var många i din ålder som jag sa . Hon snörvlade, morskade upp sig och sa att det har nog en skitdålig smak!!! Ha ha det är ungen min med själförtoende för en hel hop med ungar.
 Men sedan blev hon ledsen igen och då var det att det inte var kul på fritids idag för det var bara hon som var tjej alla andra var killar, hon som inte brukar bry sig om det?? Det känns som hon är jätte trött så en veckas ledighet kan göra henne gott. Hon gick i väg och myste med Leo grannens kanin.

Vi har varit på kupan idag och jag hittade många bra böcker, bilderböcker, sedan regnkläder till Erik, inte helt fel med tanke på att det var didriksons för 50 kr som hittat.

Jag har fått klipptid till mig och Emma det ska bli skönt, dessutom ser Emma ut som en trollunge i skallen nu och luggen ser jätte kul ut när hon vaknar på morgonen ha ha vi skrattar gott, hon också...skulle ju ha tagit ett kort egentligen.

Vi har suttit och sett på Anne på Grönkulla, Anders skakar på huvudet och tycker att jag har en taskig smak som vill sitta och titta på "barnprogram" men det struntar jag i.

Appropå Anders han har snackat med sin jobbarkompis om vårat kommande kaninköp tydligen har även han hö spån och halm att sälja billigt så det löser sig väldigt lätt i allafall.


Nu har Erik somnat i min säng, jag kan säga att jag sov som en kratta i natt som varit, för han kom in vid 2 redan, och han trängs så in i dängen.
Nä jag ska bära över honom till sin säng sedan krypa ner och se på tv.
Kram Eva

fy vad dyrt

jag och dottern har varit i väg för att kolla priser på tillbehör till kaninerna.
Ett hett tips handla sågspån på granngården för där var det en hel säck för 79 kr vi var på zooaff'ären där var det snordyrt.
Vi kollade lite på hö och sådant en kasse kostade 40 kronor!!!!
jisses, det kan man ju få mycket hö för hos en bonde.
Ska höra mig för med en vän om jag kan köpa av dem.

Jag fick dock ett tips när det gäller dessa långhåriga lejonhuvade kaniner att borsta dem ofta för pälsen tovar lätt i hop och att vi skulle lägga lite halm över spånen så inte allt fastnar i pälsen.

Vi tittade lite förstrött på inomhusburar 1100 kr det ni!! inte dåligt.....
Vi har svarat på en annons när det gäller inomhusbur (som jag för övrigt inte trodde skulle vara så stora) hon skulle ha 300 kr.
så snart är det också klart känns skönt....
Man har inte lust att jobba för man har så mycket i huvudet just nu och vi tycker att det känns väldigt långt till den 11 juli.

Om något halvår så kanske vi kan sälja kaniner här i kvartert om allt vill sig väl :)

Fanny

Så har vi bestämt oss, lilla Fanny blir vårat nästa köp.
Hon är yngre än Belle, men otroligt söt.
Nu ska jag läsa tidningen och fundera över våra små småttingar.

Undrar om vi får reda på något om Tiljans talanger idag??


Förgätmigejs Belle

Så heter hon Emmas lilla kanin, vi fick rådet att ta 2 honor i allafall, så så får det bli. Vi hoppas snart att få se fler bilder på uppfödarens kaninungar så att vi kan välja en till.
Super duper bra är det också att vi får kaninen transporterad hem till oss runt den 11 Juli.

Emma vill ha bebisar men vi kan ju inte fylla kaninburen direkt :)
Vi får se om vi kan låna grannens kanin om vi flörtar lite. Han kan ju få en unge när den är färdig..ha ha vi fyller gatan med Lejonhuvade kaniner och det är inte RABBISAR!!!!!!

Vad jag läst mig till så går de bara ca 28-34 dagar med bebisarna i magen så det vore kanske inte så lyckat att ha en hona och hane i buren.

Så nu längtar vi här hemma.

I morgon är det jobbdags /fritids / dagis men nu är det 2 veckor kvar sedan 4 veckors semester det ska bli skönt
Kram Eva

kaninbur

Ja ha då har vi fått tag i en utomhusbur. Vi var på Loppshop de har ju en massa olika saker där, jag gillar sådana affärer.
200 pix gav vi.
Emma tyckte att vi skulle måla den, sagt och gjort in på ÖB och handla oljefärg samt olja. Jag ville helst bara olja den men hon ville promt att den skulle vara vit.

Jag ångrar det nu för gissa hur det blir när man målar vit färg upptill över ett hönsnät???????
Jo det droppar och rinner.
Erik tyckte att det var jätte roligt hela han var full med färg

Antingen får jag lossa nätet och måla allt vitt eller byta ut stommen nertill....
 Fan vad besviken jag blev, fast Emma tycker att den är skitsnygg, så det kanske är det mest väsentliga.
Får se om min kära make har några invändningar när han kommer hem.

Emma planerar uppfödning...suck...


 

Kaniner

Ja ha då var man på "G" att leta efter de små söta Lejonhuvade kaninerna.
Emma vill så gärna och de är ju väldigt söta. Det finns ju inte att få tag på här på gotland så jag har hittat en uppfödare på fastlandet.
www.forgatmigejskaniner.se

Hon kunde kanske fixa transport också och det är ju kanon.
Så nu väntar vi med spänning på hennes mail.

Visst är de söta?
Vi tänkte oss en hona och en hane...
Kanske man ska avla på dem?? he he Emma pratar redan om det.
Den som lever får se...

Fixar man det

Ja ha då var man här och det skall bli spännande

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0