Förbaskade friggebod!

Vilka jäkla ideer sätta igån och renovera den några få dagar innan vi får gäster som skall bo i den, då ska det inte skita sig någonstans för då blir det lätt panik och irritiation.
Idag var en sådan dag, vi konstaterade  efter gårdagens slit med 3 väggar att tapetsera bara blöev skit, just det skit. Bubblor stora som hus tänk tänk vad ska vi göra nu?? Hur ska vi hinna? Anders kom på den brilijanta iden att sätta upp väv den rullen som vi sparat till hallen ner i tvättstugan.
Sagt och gjort, men nu är det ju inte så fiffigt att det bara är att smocka på tro att det ska gå bra...nä vi skar alla bubblor och drog av så mycket av den gamla tapeter dvs 12 timmar gamla tapeten.
Vi blev ganska nöjda och dags att tapetsera. Snacka om att vi jobbade med blixtens hastighet efter det började vi med klickgolvet somn vi också nästan blev färdiga med, så vi fick mycket gjort på 4 timmar.
Hur såg väven ut? ja med lite fantasi så såg det ut som om man var i djungeln eller bland palmer eller något. Anders åkte och jobbade och jag lovade att måla i friggan. Men jag får jämt så mycket annat i vägen hur nu det kan komma sig??
Så jag startade ganska sent men efter 1 strykning så konstaterade jag att det här kommer att bli svårt att få bort "palmerna" efter 2 strykningar började jag ilskna till och efter 3:e så var jag slut i armarna och lite lagon sur....
Jag får väl se hur det ser ut i morgon...
Nu ska jag sjunka ner i en god bok, måste försöka vända på dygnet igen snart börjar man ju jobba...
Här ser jag verkligen ut som hej kom och hjälp mig men det bjuder jag på :)

Funderingar

Jag funderar en hel del på alla instanser som finns i sverige...
Hur allt kan vara så flummigt och alla skyller på alla, ingen styrning alls förrän det är försent och alla står som frågetecken hur kunde det bli så här??
vad är det som gör att  barnen hamnar rätt och inte helt fel? Vad kan man göra för att hjälpa sina barn för att de ska bli "normala" medborgare i samhället Sverige.
Funderar en del över det där

Jag är jätte glad att en viss person skriver till mig på facebook fastän det händer vissa grejer tror det är jobbigt att ta kontakten i telefonen.
Tänk ändå vad internet kan vara till nytta.

Emma sover nu över hos mormor och morfar. Erik saknar henne han vill att vi ska hämta henne...
skulle inte tro det.
Vi hann inte runt med tapetseringen i friggan idag. Hade vi bara haft 1 timma till på oss. I morgon blir det upp klockan 7 för att hinna lite mer....

Destination Gotland, kaniner, målning resa m.m

Mycket händer varje dag känns det som och man hinner inte med liksom.
Jag höll på att mista mina hyresgäster den här veckan för de kom inte fram till bokningen för att omboka sin biljett eftersom de ställt in grankulla.
Urkasst tycker jag. Tänk om de hade varit lite smarta så hade de ju bokat om dem direkt och sedan skickat Sms om vilket tur de fick och uppmanat dem att ringa om de inte velat ha bokningen. Men nu gjorde man tvärtom, det vill säga de skrev att båten var inställd och personen ifråga skulle höra av sig... Tänk vad samtal de skulle ha besparat sig och arga människor tror jag i allafall.
Hyresgästen ringde när vi satt i bilkön till oskarshamnsfärjan och sa jag tror inte att vi kan åka för vi kan inte boka om vår biljett.
Jag surnade till och sa att jag fixar det i oskarshamn. Så in i Oskarshamn och där var inte en kassa öppen !!!! de hade båtavgång och ingen kassa öppen. Jag gick fram till incheckningstjejen och bokade om dem.
Snacka om att de var glada och tyckte att jag var underbar *ler* Eller hur??? visst är jag???

När vi sedan åkte hem från Malmö åkte de samma båt och de var så trevliga. De gillar boendet och tycker att det är perfekt jag är jätte glad för det och pengana förståss.

Vi tittar på resa helst skulle vi vilja kombinera filippinerna och Malaysia med det verkar bli så jäkla dyrt...
Frågan är bara vart man ska åka??
Min kära make har fått tipset Boracay så det är vi ju lite inne på...är det någon som har några tips så tas det tacksamt emot.

Jag har målat innetaket i friggan idag, det blev snyggt vi ska fixa i ordning den det ska vara klart till söndag och Anders jobbar eftermiddag/natt så det gäller att ligga i. Vi har fått upp reparationstapeten och målat taket, nu ska tapeter och golv dit och lite lister så är det klart.

Fanny börjar repa sig, men idag sket hon inte som en kanin ska kan jag säga, äckligt det fastnade i hela pälsen kan jag ju säga så idag har vi borstat och borstat. Måste vara all sakllad som Emma trycker till henne. Det märks på henne att hon är mer reserverad nu efter olyckan....men det är ju inte så konstigt.

Nu har Anders tagit på sig att jobba 3 veckor i sträck för det fattas folk, men det gör inte så mycket han kommer ju hem varje kväll. Han hade väl begärt att få gå dagtiderna i allafall för nu börjar jag ju jobba och det skulle vara trevligt att träffas då och då...


jag var förresten på jobbet idag...så snart är det bara att börja jobba och suga i med nya krafter

Förresten våra barn är som hund och katt men när det gäller eller att vi blivit sura/ arga på någon eller bå¨da DÅ håller dom emot som enad front liksom...:) :)



 

Kaniner fortsättning...

Nu i kväll var Fanny inte helt ok igen....hon hasade ena benet efter sig och nästan la sig ner som en hösäck när vi tog in henne.
Skit vad dåligt samvete vi fick både Anders och jag, skulle ha haft henne inne idag om vi hade varit lite smarta, men vi tänkte ju inte att hon skulle bli överansträngd på grund utav att vara ute i ute buren.

Anders sa att bara det nu inte är så att det blir värre igen utan att hon har överansträngt sig bara.

Hon ser annars pigg ut, äter och dricker som hon ska.
Men hon kommer att vara inne nu när vi åker till malmö hon får inte gå ut i uteburen, så får vi se om det blir lite bättre.

Vi hade förresten en igelkott på besök i trädgården nu i kväll...rena rama djurfarmen. Ungarna hoppade högt av glädje,
Erik i synnerhet.
Nu har de slocknat för natten och det är frid och fröjd i huset. Rätt så skönt...bara hyresgästerna har givit sig i väg (ut i nattlivet) så ska jag ner och hänga tvätt och stryka lite, fast helst skulle jag bara vilja krypa ner i sängen.
Vi har tapetserat idag och det är INTE kul längre, vi varvar inne med friggan byter tråkjobb liksom..

Båtresa, kaniner

Vi funderar en hel del nu...som det ser ut idag så ställer de ju in turer på oskarshamns linjen, för att koncentrera sig på nynäs...undrar just hur det kommer att se ut i morgon när vi ska resa???

Måste prata med hyresgästerna idag, de får bo kvar mot att de städar lågenheten innan de åker, billigt boende kan jag säga...
Fanny hoppar runt i buren verkar vara fullt återställd. Undrar om kaniner "snackar" med varandra för Belle var som ett skyddande plåster på Fanny i går kväll. låg tätt tätt intill henne hela kvällen...skönt att vi har två kaniner så att dom har sällskap av varandra tycker jag.
Jag har Belle ute ur buren nu och har kammat henne, var behövligt. Just nu sitter Emma och klappar henne under min uppsyn.
Vi ska snart äta frukost...

Adrenalinet på topp och arg som ett bi

Fy vilken dag.
Det började ju bra med ambitioner om att tapetsera inne och börja fixa friggeboden.
Vid 13 tiden ringde jag min mamma och hon direkt har du hört, hört vadå??? 2 båtar har krockat VA?????  Vi som är i "branchen" konstaterade, tur det var inte Gotlandia 1 där Anders jobbar. Sedan började vi fundera fan vi ska ju till Malmö på Lördag vi började snoka vilka båtar ska vi åka med på de turerna Dit var det Gotlandia 1 så då konstaterade vi att vi kan ju inte bli bortpetade därifrån bara för att andra båtar inte går.
Sedan var det att börja snoka vilken vi åker hem med och det var Visby så det var lugnt...vi kommer över och hem i allafall sedan vilken tid det blir återstår att se.
Jag ringde min bror som jobbar (har nu fri vecka) på Gotland, där han upplyser mig att ni vet väl att när man bokat personalbiljett på båten kan de boka av en bara för att turisterna går före
Åter igen VA??????????
Adrenalinet på topp igen vad gör vi nu???
Ner på terminalen för att boka till fullt betalande i stället för personal. Det var engöra men hon fick inte...morr...måste över liksom...Tur att man har vänner och bekanta inom rederiet så det löser sig nog.
Sedan började nästa adrenalin kick men våra hyresgäster hur ska de komma hem och hur ska de nya komma hit??

Försökte lösa det problemet också.

Mitt i all den här röran kom en viss grannes barn och kusin för att häla på Emma och Erik, jag kallar det att hälsa på kaninerna.
I går var jag ilsk och sur och förbannad för att de inte lyssnade på min när jag talade om 1000 gånger att de INTE fick släppa ner dem på gräset för Fanny sticker gärna.
Emma blir så speedad när det kommer fullt med ungar just för att träffa henne, men jag säger kaninerna att det är därför de kommer.
Anders var lagom glad idag när de trampade in, så vi skickade i väg dem när vi skulle till hamnterminalen.
När vi då kom hem, hör jag hur Emma säger heeej vill ni komma in Anders och jag morrade på övervåningen.

Efter ett tag kommer hon upp med Fanny och säger:
 - mamma Fanny går så konstigt hon hoppar inte. Så släpper hon ner henne på golvet och hon rör inte bakpartiet utan släpar sig fram på frambenen. Anders blir tvär förbannad och undrar vad i he...vete de har gjort att hon har brytit ryggen.

Emma börjar gråta och vi grälade bra på henne och när jag lugnat mig så tog jag in både Emma och Erik i rummet och ville veta vad som hade hänt, tydligen hade de hållit Fanny allihop inklusive 2 st 4 åringar Erik och en till. Hon berättade att den andra killen hade hållit Fanny över ruggen och inte släppt när hon hoppade ur hans famn.

Emma var jätte ledsen, Erik var ledsen, jag arg och ledsen, och Anders arg.
Fanny bajsade löst ingenting styrde.
Anders ringde veterinären och han trodde också att hon brutit ryggen så vi åkte dit för att ge Fanny en spruta, Emma var helt förtvivlad.
sagt och gjort vi åkte dit Anders fick gå in med henne för jag fixar inte sådant...
Men när han kom ut med Fanny hade jag förväntat mig en död kanin men det var hon inte.
Hon hade börjat röra bakdelen igen, och enligt vetrinären hade hon fått en allvarlig sträckning i bakpartiet att hon hade sagolik tur att hon inte bröt ryggen. Fast han sa att vi fick avvakta för det kunde bli sämre om vi hade otur och att hon skulle VILA nu.

När vi åkte hem satte vi upp strikta regler samt har vi inhandlat hake och skall skruva fast den på utomhusburen för att låsa den med hänglås. De ska lyftas med vår uppsikt och vi ska vara med tills vi ser att de är tillräckligt varsamma.
Nu är det upp till bevis för både Emma och Erik.

Emma var bra tagen och tyckte att det var obehagligt men glad så otroligt glad att hon levde när vi kom hem.
Emma har vairt spak hela kvällen och ingen av dem har tjatat om att få lyfta Fanny eller Belle.
ite i buren och hon ser ganska ok ut.
men fy fasen säger jag bara.

Nu är det kväll och vi har hunnit med att tapetsera 2 väggar med recovertapet i friggeboden.

Men det har varit en jobbig dag, hoppas morgondagen blir bättre

Tv - neonatal verklighet

Vi sitter just nu och tittar på tv4 fakta jag tycker så mycket om den kanalen.
Just nu handlar det om förlossningar från USA och jag förundras över hur de tänker just omkring förlossningar och kejsarsnitt.
Jag konstarerar som alltid att jag är inte gjort för att skaffa barn.
De tar alltid det säkra före det osäkra i USA.
Jag har gått igenom nästan alla mina förlossningar i kväll. Vi har kunnat relatera till flera av förlossningarna.
Emmas förlossning som var het jävla otrolig...att man inte gjorde kejsarsnitt. Jag sa till Anders att hade man vetat vad man vet idag och om det varit min andra förlossningen så hade man aldrig accepterat det.
Vem vill ha ett vandrarhem på sin förlossning?? Jag räcker upp handen för det var vad jag hade.
En rejäl sugklocka i pannan och skakig och blå, det var Emmas start i livet.

Nästa förlossning Huddinge och Neo precis som vi nu ser på tv En liten Markus som inte kan andas själv utan har hjälp med mängder av komplikationer. Jag såg ut som en av kvinnorna på¨TV uppblåst med svå¨r havandeskaps förgiftning höga lever värden och högt blodtryck och inte att förlömma vikt.. 7 långa vekor på neo KS och Huddinge för att åka hem tomhänt med en sorg som inte är av den här världen och en uppriven dotter.

Den tredje En liten Erik som är hjälpt till världen med hjälp av proffesorer ( vår Magnus på Huddinge älskar honom) tänk vad blod Erik fick innan han föddes...vår son som idag är fullt frisk född på Huddinge och efter hemska veckor på Visby sjukhus...att han inte dog här är ett mysterium. JÄVLA Plantor rent ut sagt
Bli inte sjuk här det har jag sagt till Anders blir jag sjuk kör över mig till fastlandet för guds skull.


Nu till något annat Anders ska på anställningsintervju eller anställnings lunch på Måndag med högsta hönset på Finnlines, vi andra dödliga familje medlemmar ska åka med och eftersom det är fullt på båten på söndag så får vi åka på lördag hotell 2 nätter och det blev en svit eftersom vi är så många undrar hur det blir??? Kul i allafall...Ett scandic hotell och där har vi bra rabatt fast vi önskar att våra amex poäng skall hinna registreras tills dess så att vi inte behöver betala alls, skulle vara ännu bättre. :):)


Hyresgäster

Idag ska då mina hyresgäster checka ut. Alla fördomar som vi hade har ställts på kant...
3 tjejer i 20 års åldern vecka 29...just det vad tänker man...tjo och stim och BRATS.
Men vi har inte hört dem där nere. de har varit som det klassiska, sol på dagarna hem duscha, after beach ibland hem och duscha igen, men inte alltid, för att sedan ge sig ut i natten...

Inget festande hos oss. Jag tror i och för sig att man inte får slödder när vi bor ovanpå, det är ju lätt att åka ut om man inte sköter sig :)

Ena tjejen var så reko att hon kom och frågade om hennes pojkvän fick komma in några timmar på kvällen för att sedan avlägsna sig igen...Vi blev ganska paffa kan jag säga. Vi satt i trädgården tog ett glas vin och där kom pojkvännen och presenterade sig och sa att han var skötsam och ordentlig...
Kändes lite morsa.... farsa varning... 

Vi är ju ganska strikta när vi hyr ut och poängterar att lägenheten är endast till för dem som hyr den, och antal personer.

Nu kommer vi då till dagens nya gäster som kommer om några timmar....
Vet i fan om man tagit vatten över huvudet men de ska bara vara här i två dygn.. de är 2 vuxna och 4 barn!!! vi brukar max ha 4 st men de minsta var småbarn....

Så nu har vi pockat bort barnens pool jag måste fixa någon låsanordning på uteburen....

barnsäkra liksom....

Bad

Ja ha ja, Uppe med tuppen, det är nackdelen när Anders kommer hem och sover på nätterna när han jobbar ) :) Han går ju upp så tidigt, när klockan ringer kan jag inte somna om. Nu har vi de senaste dagarna sovit till 8-8.30 men inte idag då är det 5.30 som gäller.

Det är redan så hett i sovrummet, våran kåk är otroligt dåligt isoledad på sommaren så varmt och vintern så kallt, no good....

Lite bilder från Åminne igår





Emma såg en stock långt ut flytandes i vattnet och den skulle hon ju promt ha, så hon simmade ut efter den. Sedan blev det till att vakta, för det var många ungar som var intresserade




Idag blir det tofta i allafall i hopp om varmare vatten så även jag kan bada.
Sedan måste vi handla present till Moa hon har kalas/ filmkväll i kväll vad nu det är??

Jag ser med fasa fram emot kalas time gillar inte det och det blir mer och mer krav ju älde de blir....

Vilken dag är det?

Jag blir helt knäpp när jag har semester jag kan inte hålla ordning på dagarna. Det har varit varmt och skönt idag och är det lika fint i morgon så blir det stranden ganska tidigt...tror det blit åminne eller tofta..får se har inte bestämt mig ännu.

Tandläkarbesöket gick galant, jag hade båda ungarna med in lite taktik från min sida för då var jag tvungen att lägga fokus på vad de gjorde och inte fundera så mycket på vad hon gjorde.
Funkade jätte bra. Några 2 or vad jag förstod så är det så små hål att man inte lagar dem, har haft det förut också och det har inte varit något med dem .
Inga 3:or det betyder inget återbesök för lagning JIPPI, hatar att gå till tandläkaren.
Ingen tandsten heller jätte bra tyckte hon, jag måste använda tandtråd ofta njae svarade jag lite si och så med det.
Ut och betala jag passade på att köpa ett flour medel som motverkar karies kan vara bra. Ja ha noran landade på 679 då var det dessutom en viss rabatt på 300 kr..annars hade det kostat 979 kr snacka om dyrt. Inte konstigt att tandvård blir en klassfråga.

Vet ni vad jag funderar på när jag sitter här och skriver Jisses så jäkla gammal jag blivit jag tycker jag, man ser det på händerna liksom, helt seniga och ådriga.....

Jag kammar och kammar våra kaniner och blir ffundersam över hur man kan få dem "rumsrena märker jag ju på spånen men bajsar tycker jag de gör lite var stans, kan ju vara så att den ena fixar det men inte den andra....

Sedan funderar jag på hur man ska klara av att få upp alla små skitar utan att byta allt i hela buren...får fundera på det ett slag.

Anders jobbar och i natt sover han i nynäs, jag lovade Emma att få sova i hans säng så i matt lär det bli trångt men men vad gör man inte för sina ungar??

solsken youtube kaniner m.m

Nu har solen hittat till ort vi lämnar chansen att få vara på stranden varje dag på Fårö så kommer det fina vädret. Det regnade bra mycket när vi var där förra veckan. Trist tycker jag, när vi hade chansen.

Vi är helt insnöade här hemma på Internet och dess genomslagskraft. Vi har mycket släkt på fastlandet varpå vi lagt upp Emma på youtube just för att de ska få se.

Vi är mäkta stolta och många med oss har vi märkt, idag satt Emma och pratade med sin kompis mamma en bra stund om sitt uppträdande för tydligen var de där och såg. Emma ska på kompisens kalas på fredag så jag kan ju tänka mig vad det kommer att snackas om där..
Det känns som om att ju fler som f¨rågar ju mer fattar hon att det var stort, hon medger nu att hon var lite nervös men inte mycket.

Vi var inne på nickelodeons hemsida och tittade de har nu lagt upp foton från nickelodeondagen. Lite roligt är att Emma är den utav alla 5 som är med på flest bilder..linslus där...

Nä nu får jag sluta att skryta och hitta något annat att skriva om...fast det är svårt när man är så stolt

Mingelpingla

Min tjej är värsta mingel pinglan :) :)
Igår var det Nickelodeondagen där Måns, EMD, Alice, Markoolio Johan Palm deltog. Emma sjöng i nickstar hon vann dock inte men i våra ögon är hon en STOR stjärna!!!!

Hon var besviken efter hon hade ju hoppats innerst inne att det skulle bli grandslam, men som hon sa innan jag kom till kneippbyn och det var det jag ville.

Hon sjöng sin fångad av en stormvind inför 6000 personer!! Det ni!! 6000 helt otroligt det var folk vart man än såg.

Hon var då bakom scenen med en impad mamma he he he... Artisterna rasade in och barnen utanför staketet skrek som galningar så fort de bara visade sig. Emma hon fick gå mellan dem och prata.

Hon är ju inte ett dugg rädd.

Hon ställde sig framför Markoolio när hon såg honom och sjöng:
- Jag orkar jag längtar efter er min kära mor och far, och maten smakar skit, jag känner mig så klen och jag vill åka heeem...SKOJAR sa hon sedan ( ha ha det är en markooliolåt) Han skrattade gott och hon stog och snackade med honom om hans videor om det verkligen var på riktigt som han blev överkjörd i videon :) ( ha ha ha)
Helt plötsligt säger ungen får jag smaka? Han hade godis framför sig, självklart fick hon det.





Sedan vandrar ungen vidare till Alice och säger vad din skiva är bra!!



Hon sjöng då sin stormvind, bakom scenen sjöng Måns EMD och Mari serneholt( ja hon var också med) moraliskt support till Måns kanske :) :)
fångad av en stormvind och dansade när Emma sjöng och när Emma kom ut sa flera av den gud vad duktig du var!!! och det var hon.




Vi  Emma och jag Livet bakom scenen :)



God sportsman var hon i allafall för när de andra barnen kom ut  från scenen så sa hon gud vad duktig du var .

Ungarna bakom var så dö nervösa nickelodeonfolket peppade och uppmuntrade men när de kom till Emma så var hennes svar när jag är inte alls nervös det ska bara bli kul.....jag hade väl nästan kissat på mig om jag varit tvungen att gå ut där.

Nickelodeon ska ju göra tv på det här så det lär väl komma i mitten av oktober sa dom.

Lite annat tydligen var fanny på upptäcktsfärd här i trädgården i går. Erik släppte henne när han höll i henne så Anders fick jaga kanin. Vi måste skaffa lås tror jag på utomhusburen...

kaniner ... stormvind

Nu är vi hemma på Lothargatan igen.
Barnen blev jätte överraskade när vi kom hem och det var kaniner i buren. Bamsingar i allafall Belle men det var mest hår, en riktig hårboll.
Fanny är den som är mest kelvänlig och Emma är jätte glad för det.
Vi har jätte panik här hemma. Vi har stormvind på Karaoke men det är med kör i bakgrunden och det tror jag knappast är tillåtet i morgon på Nickelodeon dagen. Jag letar som en tok på nätet och laddar hem på alla håll och kanter men det vill sig inte...
Fan också...
Nickelodeon ringde och frågade hur många vi var i familjen eftersom vi får gå in gratis i morgon eftersom Emma sjunger.
Tydligen har de sålt drygt 2000 biljetter.
Jag ska nu söka på nätet igen...måste hitta den.
skriver mer en annan dag



Kneipbyn

Emma blev uttagen till nickelodeon så hon sjunger på söndag på kneippbyn. Hon var inte alls nervös i går när hon sjöng för juryn. Vi har precis ätit ny rökt flundra och ska nu tillbaks till stugan

Krokodilskor

Här ser ni ett par underbart söta små krokodilskor i storlek 25.
HA HA det var inte lätt att hitta. Sonen fick syn på dem och blev helt kär, tydligen har varenda unge storlek 25.
Jag försökte att få honom att prova foppatofflor men det gick inte han skulle bara ha krokodiolskor som blinkar bak när man går.
De enda vi hittade var chockrosa jag tyckte att fine vi köper väl dem då 30 spänn vad gör det ( Funderade en sekund på vad Anders skulle säga om att hans son gick i chockrosa skor :) :)  Men Emma var ute och rev i lådan bland krokodilskorna och kom infarande med ett par ljusblå, så ljusblå fick det bli fast jag tyckte nog att de rosa var fränare.

Han älskar sina krokodilskor...han tyckte helt plötsligt attd et var inneskor, så att han kunde ha dem inne också....
Här kommer en liten bild...




Idag är det packdag, vi är så snåla att vi tänker INTE handla alla basvaror på Fårö eller Bunge just av den anledningen att det är så förbaskat DYRT.
Emma kom med den briljanta iden att ta med cyklarna så det lär det bli.
Men vad ska man packa ner? Blir det sol? Blir det regn??
Vi ska ju in till stan på onsdag igen, så då går det ju att ta med skittvältt hem och ta med nytt ut.
det ska bli härligt med en liten brejk i vardagen.

Har försökt tjata på barnen mina att städa på sina rum, men det går mindre bra kan jag ju säga....

Elaka ungar?????.....fotboll skola och sång

Elaka ungar finns det gott om . Tjejer i Emmas ålder så där 9 år kan vara så dumma emot varandra man skall vara så "normal" och vad är normalt undrar jag då?????

Jag blir så ledsen när jag tänker på Emmas förra skola och barnen där, då gick hon i förskoleklass och första terminen i ettan.
Hon fick inte vara med för hon hade ingen häst (var inte ens intresserad) hon hade rött och lockigt hår hon hade vårtor på händerna ja allt var fel.
Jag har sagt det förr men när en 6- 7 åring vill ha en platttång för att göra håret rakt då är något åt helvete fel.

Det var så skönt när vi flyttade in till stan för hon var inte "konstig" och annorlunda.

Jag glömmer aldrig när vi var och hälsade på på Humlan som Emma skulle börja på. När vi kom in där, alla barn var nyfikna som det alltid är när någon ny dimper in, fråga mig jag vet med tanke på mitt jobb.

Ett utav barnen hade jag dessutom haft i min grupp på jobbet innan han bytte till Humlan så han kände igen Emma eftersom hon följt med mig på jobbet. En tjejs mormor jobbar jag med, så det var ju inte en helt okänd grupp.

Men det som slog mig var hur väl alla ville, och Emma hon fick ta plats bredvid en kille med ljust rufsigt hår som var så artig och delade med sig av pennor och hämtade papper åt henne och berättade om sin fakta bok om djur som han  LÄSTE om, jag blev mäkta imponerad eftersom Emma knappt kommit igång med läsningen.

Emma satt som ett ljus och tyckte det var jätte kul, sedan när de skulle börja rita så blev hon mäkta imponerad av killen bredvid henne för han ritade så fint.
Hon tyckte dock att killen hade ett lite konstigt namn :) :)
Guess who som hon satt bredvid??????????

Joar, den som hon är kanon bra kompis med, som hon nu mer kanske skall driva en firma med *ler* . Ödet har sina små vägar.

I allafall vad jag skulle komma till, Det är MÅNGA sport intresserade i hennes klass tjejer som killar. Hon har deltagit i samtliga cuper och kvartersligan lite på mitt initiativ för jag vill att hon skall vara "delaktig" i klassen.
Men nu senaste terminen har vi skippat kvartersligan, jag har aldrig tyckt det var kul men jag har aldrig visat det utan varit morsan som är där och peppar min unge.
Men nu känns det så seriöst, det är ingen lek längre utan blodigt allvar. Det har alltid haft kanonbra ledare och Emma gillar ledarna, de är rättvisa och låter alla vara med super bra verkligen!!!!!
Men ungarna...hon har aldrig gått på fotbolls skola hon tränar inte utan ställer upp för laget bara. Hon är en sådan unge som likaväl kan gå och snacka med någon på plan eller kramas om det görs må¨l (konstigt man ska ju bara klatscha liksom). Hon kan gärna stå i mål fast hon släpper in målen ingen vill förresten stå i mål.Hon kan galoppera fram på plan, det var ok fram tills den här omgången. Man märker syrliga kommentarer..nej Emma kan inte stå i mål...En gång hörde jag att en unge sa hon är ju kass. Då ilsknade jag verkligen till och spände ögonen i den tjejjen hon märkte att jag hört och tittade ner i backen.

Emma gjorde för övrigt sin bästa fotbolls match den gången vilket ledarna påpekade och berömde henne jätte mycket för, för hon var verkligen  "på bollen".
Men efter den matchen har jag inte puschat på henne att spela för jag tycker att det börjar bli för allvarligt, jag tror också att Emma kännt det själv också för hon har inte sagt något om det utan hon "orkar" inte utan har nöjt sig med kören miniorerna och sin sång.

Där slår hon dem med HÄSTLÄNGDER så det så HA säger jag.
Men även där får hon inte skryta för då finns det tjejer som säger vad är det med det då??
Så nu fick hon inte sjunga på skolavslutningen vilket är förståligt eftersom de vill låta andra barn sjunga, men hon hade svårt att ta det just då.
Men hon är inte långsint och var överlycklig för skivan som hon fick spela in med Dennis och Bengan på fritids mallig som bara den och vi skickade in den till tiljans. Det gick ju inte hem för hon kom inte med, men däremot kom hon med på Nickstar som hon nu ska sjunga för juryn på kneippbyn hon hoppas ju på att bli en av de fem som skall sjunga på kneippbyn den 12/7. Det är stort för henne större än tiljans med tanke på att hon skall i sådant falla få träffa Marcoolio och Måns hennes idoler....
Jag hoppas för hennes skull att det går hela vägen dit. Men som en unge hade sagt vad är det med det då? Det är väl inget att sjunga där...Lite moppsigt!!
Men hon tar det med ro det är bara jag som blir upprörd.
Skitsamma mitt barn är det bästa jag har och jag är så stolt över henne att hon bara vågar!! Det hade jag aldrig gjort i hennes ålder kan jag säga eller aldrig i livert är väl närmare verkligheten.

Hon är stolt att hon varit bland top 3 när det gäller röstningen och bara det är stort.

Nä nu är det väl ingen som orkat läst ända hit...klockan är ju bara 7 på morgonen och då har man tid att sitta och svamla.


SEMESTER och Nickelodeon

Äntligen har jag semester så underbart skönt jag har längtat ett tag nu. Min kära son var jätte glad och sa på dagis när jag kom och hämtade honom att jag ska ha semester nu har jag semester. Vi hann bara ut i bilen så frågade han vart vi skule åka nu eftersom vi hade semester....öh...jag tror du missuppfattat man åker inte i väg jämt bara för att man har semester, fast vi ska ju till fårö på måndag.

Emma och jag var och handlade blommor till dagisfröknarna idag hon är ju galen när det gäller blommor hon älskar att få stå och tjattra med blom fixaren eller floristen heter det ju visst, man märker på folk när de tycker hon är piss jobbig.
Idag blev det ett himla hallå om dessa guld strån som hon tycker skall vara med i alla blommor men bara lite brudslöja i varje bukett kostar ju och då kan jag bara tänka mig vad guldstråna kostar.
Kan ju säga att det inte blev några guldstrån...

Emma har fått mail hon är uttagen till att sjunga för en jury på kneippbyn den 8/7 där efter får vi veta om hon blir en av dem som får sjunga på nickelodeondagen på söndagen, spännande och vi hoppas...
Det innebär att vi får åka hem från fårö för att hon skall provsjunga sedan ut igen.

Nu har vi fått nya hyresgäster i källaren 3 vuxna och 6 hundar!!!!!!!!!!!!!
det är hundutställning nu i helgen så det är hundfantaster, glada och positiva. jag ser ju vilka entusiaster de är.
Jag säger som jag sa till grannen vi lär väl vara i samma träsk fast med kaniner i stället, dvs kaninutställningar och som madde grannan sa kaninhoppning...ha ha ha.
JOEM :S  canina farm... kan det vara ngt (Joar Emmas = JOEM:S) Eller Fäger & Österholm :) :)
Nu ska vi i väg och handla hyresgästerna var jätte sena så det blev inte förrän nu...
Kram

Kväll i tapetserar verkstaden

Här fortsätter det med tapeseringen, vi har insett att vi inte hinner fram till akvariet utan måste fylla upp det med vatten där det står. Lite trist är dem men vadå? Det blir ju mörkt och man jobbar på dagtid.




Appropå jobb, i morgon är min sista arbetsdag och det ska bli SÅÅ skönt 4 veckors semester.

Nu verkar det fixa sig med kaninerna så det känns jätte skönt rabatt fick vi också, ännu bättre...
fast ska man räkna i hop allt var vi lagt ut redan så börjar det bli dyrt...skit samma nu längtar vi i allafall.
Vi var och köpte spån och pellets till kaninerna, sedan hur mycket av pelletsen som de skall ha vet i rackarn men det får jag väl läsa mig till som allt annat när det gäller dessa små varelser..
Internet är verkligen bra!
Tänk när en annan var liten då var det bibblan som gällde när det var något man sökte men det hade också sin charm.

I kväll var grannen här det gick vilt till i våran trädgård när vi jobbade. Ungarna dvs Emma och grannens barn lekte i bassängen, det roliga var att jag ringde Emma precis när hon var inne och bytte om så hon berättade att hon var på väg till kompisen men också vad Han och hans A kusin hade gjort... dvs sprutat vatten på friggeboden.
Ja ha fröken präktig....som aldrig gör något sådant...hmmm min tvätt blev blöt nu i eftermiddag när Erik och hon lekte i bassängen och då blev jag INTE glad kan jag säga, men vad är vatten på stugan???

I allafall kom grannen och ville reda ut det hela.....

Så kan det gå...

Vi har så trevliga grannar eller grannar och grannan tvärgatan. Känns jätte kul att snacka med dem. Anders sa idag att vi måste bjuda hit dem och grilla i sommar och det måste vi.

Titta gärna in på våra blivande kaniners syskon och hemsida jätte fina bilder tycker vi, förresten börjar jag tro att mina arbetskamrater inte tycker att det är så skoj längre att höra på mitt tugg om kaninerna men va fan i morgon går jag på semester så det struntar jag i.
God Natt
http://www.forgatmigejskaniner.se/

Tapetsering, tidsbrist, problem

Tidsbrist har vi definitivt.
Jag jobbar dagarna i ända och jag längtar så otroligt efter semestern... 2 dagar kvar...

Det är bara det att vi håller på som besatta i vardagsrummet, vi vill hinna tapetsera  fram till akvariets slut tills vi åker till fårö.
Det är en ganska bra bit till Akvariumet, dessutom jobbar Anders också och han kommer hem så sent.
Alternativet är ju att vi måste fylla upp akvariet igen där det står nu dvs 1 meter från väggen, för det är grymt att ha dem i så lite vatten under en vecka det går inte. Men vi sliter på som galningar.
Vi får väl se hur det blir.
En sak är säkert den här tapeten är betydligt snyggare och varmare än de blå målade tapeterna som sitter uppe nu.
Det blir bra när det blir klart.

I dag har vi blåst upp bassängen så våra barn får bada lite, stackars ungar mamma jobbar jämt och de får inte bada i något hav, thats life, tur är väl då att fritids åker och badar och fångar grodor.

Jag blir bara så förbannad, var inne idag och skulle köpa ny bikini till emma 134/140 men det var fan lögn i helsijke att hitta någon som inte var en modell med BH. Alltså hallå!! Mitt barn är inte ens 9 år och ska man köpa en bikini så får man en bh till, så jag hittade tillslut en annan som tur var. Emma tyckte att den var hel tuff. Phu skönt...den diskussionen vill jag inte ta ännu...

Just nu sitter jag och väntar på mail från Fanny och Belles uppfödare, hon har gjort ett paketpris eftersom vi köpte 2 totalpris 600 kr vilket jag tycker är ett bra pris med tanke på att ena kaninen är en utställningskanin...undrar var vi får för pris om vi tar en till :) nä 2 får räcka tror jag allt.
Jag är bara lite nervös att det inte ordnar sig med transporten. Jag VILL inte köra i stockholm, gillar det absolut inte, de bor i sollentuna...hoppas att det går att lösa i sådant fall.

Nu börjar det närma sig slutet av nickelodeons röstning. 3/7 är det slut.
Så rösta på min donna Emma
www.nickelodeon.se

Nu ska jag ta mig en dusch och dyka ner i sandemos bok om häxmästaren  *ler*

RSS 2.0