Nu händer det grejer

Nu börjar vi fatta att det närmar sig!
Nu har Fanny snart gått 4 veckor eller rättare sagt idag är vi på dag 25 (fast den är ju snart slut). Kaninerna går mellan 28-32 dagar har jag läst mig till.

Man märker helt klart och har gjort ett tag att hon verkligen blev parad, det var inte bara lösa skott. Hur vi märkt det? Jo från att ha varit den mest keligaste och gosigaste kanin som finns, så har honn blivit som förbytt. Hon morrar och försöker bitas allmänt sur. De kan ju bli så när de har ungar.

Men det roligaste av allt är att hon börjar bygga bo/ håla.
Vi har lagt in mycket halm för att hon ska kunna göra det och nu har hon startat, det är jätte kul att se. Så nu längtar vi efter vår tillökning



Emma är eld och lågor och LÄNGTAR.

Idag åkte maken i väg och ska jobba i 5 veckor så nu är man ensam igen.
Emma är förrsten jätte sur för att vi inte ordnat med skridskor, får väl kasta mig in i affären i morgon och köpa, de ska ju ha dem i morgon, varför är man jämt så sent ute?


Sur som ättika

FAN I dag är en sådan dag som man bara vill trolla bort karln, hokus pokus borta...

Vi har så olika åsikter om vissa saker och då blir det laddat otroligt laddat och jag anser att jag har rätt jämt...he he he så är det nog inte men idag är jag sur.

I kväll ska jag ut med jobbet och det ska däremot bli jätte roligt.

Dagens händelser

I dag har vi varit hos Monica i Väskinde, vi tog med både Fanny och Belle.
Vi har ju varit hos henne för en vecka sedan men då ville inte Belle bli parad av hennes hane, hon bara morrade och hoppade undan.

Monica berättade hur de skulle se ut när de var brunstiga, så idag tyckte jag att det var dags, igår trodde jag att de fått fnatt för då började Fanny rida på Belle.

Så idag när vi satte in Belle så morrade hon och stampade argt med tassen i buren hon var inte glad och stackars hanen blev väl helt förskräck han försökte rida men det funkade inte.
Vi fick ta ut Belle och hon var riktigt arg, vi satte in henne i transportburen. Vi had med oss Fanny för att visa upp henne för Monica och hon tyckte att hon var helt bedårande söt med all päls, hon tyckte att hon var jätte fin, men lite kantig, Belle är finare i kroppen som hon sa det är synd att hon har en tass med vita klor.

Vi prövade åter igen att sätta in Belle till hanen, han försökte ju komma åt och tillslut så gjorde han det, det såg otroligt roligt ut Emma blev nästan lite generad, helt plötslig åkte han av henne och trillade ner med huvudet på botten av buren, som om han fått en elektrisk stöt. Monica sa att det var så de skulle betee sig m de kommit åt.

Han fick para sig en gång till innan vi åkte hem.
Frågan är om det blev något med Fanny och Leo, vi såg inget sådant det skall vara om det skedde när vi fikade.
Det återstår att se om några veckor.

Jag har blivit ett kanin freak, har anmält mig till kaninförbundet nu oxå

snart ska vi käka
ha det gott
Eva

trötter

Fanny var i chock när hon kom hem från sin "älskare". Otroligt het på gröten var han i allafall, Fanny hann inte blinka så var han över henne och idkade någon slags kärleksakt.
Kan säga att jag hade en matt dam när vi kom hem, hon var nog glad över att få komma hem till sin inneboende och vila lite...
Får vi se om det blir kaninungar om en månad då....

Oj vad tiden går....

Hinner inte med, just nu har jag bara kaniner på hjärnan. Tror att jag är mer engagerad än dottern min och det säger inte lite.
Jag vill så gärna hjälpa våra kaniners uppfödare som förlorat så gott som hela sin kaningård i någon sjukdom. Hon vill så gärna köpa en unge av mig om jag får några vill säga efter Fanny.

Hon är till och med villig att transportera upp henne med bekanta så att hon får para henne bara för att få en unge, fast där säger jag nej, det vill jag inte. jag vill inte släppa Fanny med okända bara för att para henne och resan är väldigt stressande det märktes när vi fick hem dem. Så nu letar vi hane på Gotland.
Sedan ska En kvinna titta på Belle som har stamtavla, för att se om det är någon ide att ställa ut, jag vet ju så lite om vad som krävs för att det skall vara en bra kanin.

En länk till våra små sötingar
http://belleochfanny.zoomin.se/


Ha det gott i snön

RSS 2.0